اصول برنامه ریزی درسی چیست؟

حال افرادی که تمامی نکات برنامه ریزی درسی را به خوبی رعایت نموده اند و موفقیت لازم را به دست آورده اند، در این مرحله لازم است بتوانند ادامه تحصیل خود را به خوبی داشته باشند . در این راه باید از مشاوره برنامه ریزی درسی مدد بگیرند. تحصیل در هر یک از دانشگاه ها با توجه به رویکردی که دانشگاه مورد نظر دارد، می تواند متفاوت از سایر دانشگاه های دیگر باشد. به عنوان مثال یکی از مشکلاتی که ممکن است دانشجویان با آن درگیر باشند، به بحث اشتغال همزمان با تدریس مربوط شود که این امر وم برنامه ریزی درست را پررنگ تر می نماید.

اگر در دانشگاه های روزانه مشغول به تحصیل هستید، این نکته را در نظر داشته باشید که برای اساتید دانشگاه های روزانه معمولا فعال بودن دانشجو بسیار مهم است. به همین دلیل در صورتی که شما بتوانید مطالعه بیشتری داشته باشید، حضور پررنگ تری در کلاس داشته باشید و همچنین نظر استاد خود را جلب نمایید، حتی در صورتی که در زمان امتحان نتوانید نمره مناسبی را کسب کنید، اساتید معمولا با توجه به دانش شما نمره ای خارج از برگه را برای شما در نظر خواهند گرفت.

چنانچه در دانشگاه پیام نور تحصیل می نمایید، از نکات برنامه ریزی درسی برای این دانشگاه این است که سوالات سال های گذشته را دانلود نمایید و به مطالعه آن بپردازید. زیرا به طور معمول بسیاری از سوالات سال های گذشته در همین آزمون نیز تکرار خواهد شد. برای سایر دانشگاه هایی همانند دانشگاه آزاد، غیر انتفاعی و همچنین علمی کاربردی، ممکن است سخت گیری کمتری داشته باشند اما باز هم این موضوع بسته به شرایط هر یک از دانشگاه ها می تواند متفاوت باشد.

  1. آنچه را که برای هر درس یا امتحان نیاز دارید انجام دهید

  • ابتدا تمام موضوعاتی که باید خواند را بنویسید.
  • اکنون آنچه را که باید برای هر موضوع انجام دهید ببینید.
  • شاید زمان لازم برای اختصاص یک دوره یا فرایند برگزاری یک کلاس خاص هر هفته تغییر کند.
  • این تغییرات شانس شما برای یافتن دوره های است که می توانید برای مطالعه از آنها استفاده کنید.
  • اگر شما یک کتاب آموزشی یا یک کتاب برای بررسی دوره دارید از آن برای تکمیل لیست ارائه شده خود استفاده کنید.
  • صرفه جویی در وقت برای مطالعه مهم است.
  • وقت خود را برای بررسی یادداشت های خود در نظر بگیرید.
  • زمان برای راهنمایی و مطالعه امتحانات خود داشته باشید

    اصول برنامه ریزی درسی

    هر فردی باید با توجه بهتوانایی شخصیو فرصتی که برای مطالعه دارد،برنامه ریزی مختص به خودرا انجام دهد، چرا که برنامه مناسب بایستیمنطبق بر روحیات، عادات و ویژگی های شخصیتی آن فردباشد. قبل از شروع برنامه ریزی بهتر است اصول آن را فرا بگیرید که در این مقاله،به ارائهچند راهکار در این خصوص پرداخته ایم.

    قدم اول: تهیه لیستی از کارها

    در ابتدا یک قلم و کاغذ بردارید، اززمان بیدار شدنتان تا هنگام خوابتمامی کارهایی را که انجام می دهید (مثلساعات خواب و بیداری، برنامه کلاسی، انجام دادن تکالیف، شام و ناهار، استراحت و.)بنویسید. با تهیه کردن این لیست شما می توانیدزمان هایی که تلف شده و یا خالیهستند، بشناسید و از آن ها برای مطالعه و انجام کارهای ضروری تر بهره مند شوید.

    قدم دوم: نوشتن برنامه به طور دقیق

    پس از این که زمان های خالی و یا تلف شده را شناسایی کردید، بایستی برای آن هابرنامه ریزیکنید. پس به طور واضح و روشن بنویسید که قرار استچه میزان زمانی را برای مطالعه چه درسیصرف نمایید. همچنین بایدزمان مرور و جمع بندی دروس، استراحت، تفریح و.را برآورد نموده تا دچار سردرگمی نشوید؛ مثلا در طول روز تعیین کنید کهچه زمانی را فیلم ببینید و یا از فضای مجازیاستفاده نمایید. این امر علاوه برعمل به برنامه ریزی، باعثایجاد عادات درست در زندگی فردیمی شود.

    قدم سوم: طراحی جدول زمانبندی

    طراحیجدول زمان بندیاز ارکان مهم برنام ریزی بوده که باید در ابتدای راه آن را انجام دهید. در طراحی این جدول می توانید از نمونه های آماده و پیشنهادی کمک بگیرید؛ اما فراموش نکنید که جدول زمان بندی شما می بایستمختص خودتانباشد؛ یعنی بر اساسکارها و زمانی که در اختیار دارید،تنظیم گردد. این جدول بهمرتب سازی ذهن شماکمک کرده و باعث می شود، بدانیدچه زمانیباید به انجامکدام کاربپردازید وکدام درس ها را مطالعه، مرور و یا جمع بندینمایید.

    1. فهرست خود را اولویت بندی کنید

    • پس از اینکه لیستی از همه مباحث یا امتحاناتی که آموزش داده اید را ایجاد کرده اید، سعی کنید هر چه را که برای هر یک انجام می دهید بفهمید.
    • بنابراین وقت آن است که لیست خود را بر اساس اولویت بندی مرتب نمایید.
    • درسهایی را که به اندازه زیاد مهم هستند در اولویت بگذارید زیرا به شما کمک می کند تا درک کنید که چه مواردی نیاز به مطالعه بیشتر دارند.
    • به علاوه زمان های خالی شما مهم است.
    • یک عدد را برای همه موضوعات و امتحان ها در نظر بگیرید.
    • به عنوان مثال، اگر برای دوره ریاضی نیاز به زمان بیشتری دارید، شماره ۱ را برای ریاضی درنظر بگیرید، و اگر حداقل زمان را برای تاریخ لازم دارید، به درس تاریخ عدد مورد نظر را اختصاص بدهید.
    • برای هر موضوع یا امتحان سطح دشواری ایجاد کنید.پ
    • برای هر موضوع یا امتحان، مقدار زمان لازم را در نظر بگیرید.
    • مقدار زمان لازم برای بررسی هر موضوع یا امتحان را تعیین کنید.

برنامه ریزی تحصیلی

خلاصه و برنامه ریزی در ماههای آخر کنکور

اصول برنامه ریزی درسی چیست؟

برنامه ,زمان ,های ,ریزی ,دانشگاه ,مطالعه ,برنامه ریزی ,را برای ,ریزی درسی ,را که ,برای مطالعه

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


ورزش آسان طرح تدبیر | برنامه سالانه و تقویم اجرایی طرح تدبیر پرشین زلال گـل آبـی سامانه های اطلاعاتی فناوری تدبیرگران آهار pikasohonaryc ghabechoobing rivermooneltc frektalrbaran مديريت فرآيند کسب و کار